Ajánló

Ajánló

Hupikék törpikék (The Smurfs) 2011



A törpök majd elkékülnek a sok bajtól, ami egyszerre rájuk szakad: Hókuszpók nem adja fel régi tervét, kézre akarja keríteni ősi ellenségeit, és egy sajnálatos balesetnek (meg Ügyifogyi kétbalkezességének) köszönhetően a nyomukra is jut. A törpcsapat csapdába kerül, és csak egy váratlanul megnyíló vészkijáraton keresztül menekülhet. Ám az a járat egy ismeretlen, távoli világba vezet: New Yorkba.
Törpék szerencsére találkozik a Winslow-házaspárral, akik először megrémülnek a váratlan vendégektől, azután nagyon megszeretik őket. Bár ha az embernek törp az albérlője, többé semmi nem megy egyszerűen, ők mégis kiállnak mellettük - cserébe viszont a törpök is besegítenek, amikor Patricknek és Grace-nek segítségre van szüksége.
Ügyifogyi, Törpilla, Dulifuli, Okoska és a többiek épp kezdenék megszokni az ezer veszélyt rejtő nagyvárost, amikor új vendég érkezik: Hókuszpók ide is követte a kék jelzést.


CD1

CD2

Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens) 2011



1873, Arizona. Egy idegen támolyog be a sivatagi kisvárosba, Absolutionba, és semmire nem emlékszik a múltjából. Az egyetlen nyom egy rejtélyes bilincs az egyik csuklóján. Hamarosan rájön, hogy a városka lakói nem szívlelik az idegeneket, és senki meg sem mozdul, amíg nem kap erre parancsot a vasöklű Dolarhyde ezredestől. Ez a város félelemben él. Ám Absolution hamarosan olyan félelmet fog érezni, melyet fel sem tud fogni, mert a várost égi fosztogatók támadják meg. És hirtelen a megvetett idegen lesz az egyetlen reményük. A revolverhős lassacskán emlékezni kezd, ki is ő, honnét jött, és rájön, hogy a birtokában van egy titoknak, amely esélyt adhat a városnak a földön kívüliek ellen.


CD1

CD2

Szex, hazugság, rögeszmék (Sex, Lies & Obsession)



Prostituáltak. Egyéjszakás kalandok. Értelmetlen afférok nevesincs városokban. Éjszakai kocsikázások veszélyes helyeken. Senki sem gondolná, hogy mindez részét képezi dr. Cameron Thomas (Harry Hamlin) életének, hisz szemlátomást a jó doktornak mindene megvan: egy kitűnő praxis, egy nagyszerű feleség és két csodálatos fiúgyermek. Senki sem gondolná, hogy Cameronnak problémái lehetnek - még maga Cameron sem. Szerinte ezek a kiruccanások csupán hiperaktív libidóját nyugtatják, és senkinek sem okoznak problémát... kivéve, ha a felesége egyszer rá nem jön, hogy mit tesz. És mikor Joanna gyanítani kezdi, hogy valami nincs rendben a férje körül, Cameronnak bizony szembesülnie kell tetteinek, vágyainak és rögeszméinek következményeivel.

A falka (The Flock)



Erroll Babbage (Richard Gere), a veterán, de még mindig szemfüles ügynök évek óta üldözi azokat rejtélyes bűnözőket, A Falkát, akik fiatal lányok ellen elkövetett szexuális bűncselekmények sorával gyanúsíthatóak. Nagyon elcsigázza, hogy nem tudja megvédeni az áldozatokat, ezért a törvényesség határán egyensúlyozva igyekszik legalább azt elhitetni a rosszfiúkkal, hogy mindig rajtuk tartja a szemét. Még reménytelenebbnek tűnik az ügy, mikor Errolt pihenni küldik, ő pedig egyáltalán nincs meggyőződve fiatal, tapasztalatlan patronáltja, Allison (Claire Danes) felkészültségéről.

Csodacsuka 2



A kis Jerome arról ábrándozik, hogy egyszer ő lesz az utcai kosárlabda, a streetball királya. Mindez nemcsak azért ütközik nehézségbe, mert termetre is kicsi, de a gyorsasággal és a cselezéssel is gondok vannak. A lelkesedése viszont töretlen. Talán ezért is siet a véletlen a segítségére: titokzatos tornacipőt talál, mely szó szerint szárnyakat ad viselőjének. Igen, Michael "Air" Jordan varázslatos lábbelijéről van szó, amely már más gyereknek is szerencsét hozott. A csodacsukának hála Jerome az utca ördögévé válik, sikert sikerre halmoz a csapatával. Mindez teljesen megrészegíti.

Csodacsuka




A 14 éves Calvin (Bow Wow) szülei halála óta árvaházban él. Jól tudja, hogy az olyan korú gyerekekért, mint ő, nem kapkodnak a nevelőszülők. A kosárpályán jól érezné magát, csakhogy míg az örökbefogadáshoz túl nagy, a kosárlabdához még túl kicsi, és a nagyobbak mellett alig jut a bogyóhoz. Aztán egy nap csoda történik. Calvin talál egy pár tornacipőt, benne titokzatos monogrammal: M. J. Felpróbálja a csukát, és attól kezdve nincs ellenfele a pályán.

Frászkarika (Fright Night) 2011



Charlie Brewster életében végre minden sínen van: a gimi krémjéhez tartozik, a legmenőbb csajjal jár. Annyira kúl arc, hogy még a legjobb barátját is szívatja. A bajok akkor kezdődnek, amikor Jerry beköltözik a szomszédba. Jófej srácnak tűnik, de valami nem stimmel vele: senki, beleértve Charlie anyukáját , sem vesz észre semmi különöset vele kapcsolatban. Néhány nagyon furcsa eset után, Charlie kétségtelen konklúzióra jut: Jerry egy vámpír, aki a szomszédok vérére áhítozik. Azonban a fiú sajnos senkit sem tud erről meggyőzni, így egyedül kell kitalálnia, hogyan szabaduljon meg a szörnyetegtől.


CD1

CD2

Ki kém, ki nem kém (Hanky Panky)



Két nagyszerű komikus, Gene Wilder és Gilda Radner párosának kalandjain derülhetünk ebben az egyszerre nevettető, izgalmas és romantikus thrillerben.
Wilder játssza Michael Jordon-t, akitől semmi sem áll távolabb, mint hogy hős legyen. Az égi hatalmak azonban nem kérték ki a szerencsétlen férfiú véleményét, amikor egy gyilkosságokkal tarkított nemzetközi összeesküvésbe keverték. Ha élve akarja megúszni a kalamajkát, Jordon-nak kereket kell oldania a nyomában loholó, hírhedten kíméletlen Ransom (Richard Widmark) elől. Még szerencse, hogy a szinte elképzelhetetlen megpróbáltatásokat nem egyedül kell átvészelnie, hiszen vele tart egy talpra esett nőszemély, Kate Hellman (Radner) is...


Rossz tanár (Bad Teacher) 2011



Elizabeth (Cameron Diaz) igazán utálja a munkáját, lusta, lógós, és a nagy lehetőségre vár, hogy maga mögött hagyja tanári pályáját. Többnyire filmet vetít a diákjainak, hogy addig se kelljen hozzájuk szólnia. Hirtelen azonban feltámad az életkedve, amikor a suliba érkezik az új helyettesítő tanár (Justin Timberlake), aki nemcsak sármosabb az összes férfitanárnál, de állítólag jelentős vagyont is fog örökölni.
A baj csak az, hogy az új tanerő egy másik tanárnővel (Lucy Punch) kezd randizni. Elizabeth azonban nem adja fel. Nem csak kiszemeltjét akarja meghódítani, hanem az iskolaversenyen is bizonyítani akar. Végre példát mutathat elszántságból, céltudatosságból, ravaszságból és gonoszságból. Az iskola fenekestől felfordul, és a tanári környékén eluralkodik a káosz.


A múlt sötét árnyai (Crimes of the Past)



Thomas Sparrow (David Rasche) megsérült egy CIA küldetésben és vissza kell vonulnia. Azonban az, hogy ismét apja legyen tőle eltávolodott gyermekének, kockázatosabb lehet, mint bármi, amit eddig megtapasztalt.

Fiú a Marsról (Martian Child)



David a közelmúltban vesztette el a felségét. A megözvegyült, magányos sci-fi író örökbe fogad egy kisfiút. Szerinte Dennis különleges képzelőerővel van megáldva, ugyanis azt állítja, hogy a Marsról jött. A gyereknevelés során az újdonsült apuka nem várt nehézségekkel találja magát szembe. Szerencsére a nővérére, Lizre, valamint a barátnőjére, Harlee-re mindig számíthat. Ám amikor egyre több különös dolog történik Dennis körül, David kénytelen elgondolkodni azon, hogy a fiú talán mégis igazat mondott.

Csoda New Yorkban (Miracle on 34th Street)



Susan Walkert, a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle, aki mindent a feje tetejére állít: azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére. A csalódott kislány hamarosan azt is megtudja, hogy léteznek még csodák. A csodálatos karácsonyi családfilm Mikulása a rendező Richard Attenborough, akit színészként is láthattunk számtalan filmben, többek között a Jurassic Parkban.

A Sör Szövetsége (Beer League)



Sör, kártya és baseball... Adott egy, néhány lecsúszott haverból álló csapat, akiknek a softball játéka sokkal több, mint szórakozás, ugyanis leginkább a dominanciáért és a macsóságért folyik köztük a harc. Artie, a csapat feketebáránya már szépen halad a középkorúság felé, de munkája nincs és még mindig az anyjával él. Ja, és keményen iszik. Ennek ellenére mindent megtesz azért, hogy vesztes softball csapatát bejuttassa a döntőbe. Ám ekkor, egy hihetetlen csoda folytán, beköszön az életébe a szerelem.

Árvaház (El Orfanato)



Laura árvaházban nőtt fel. Harminc évvel később a férjével és a hétéves kisfiával visszatér az ódon, elhagyott épületbe. Szeretné felújíttatni a régi házat, ahol fogyatékos gyerekeket gondoznának. A sajátos környezet megmozgatja a kis Simon fantáziáját. Különösen, amikor elmondja, hogy kapcsolatba került egy szellemfiúval. Laura férje, Carlos szerint fia csupán így akarja felhívni magára a figyelmet. Az asszonyt nyugtalanítja Simon és Tomás kapcsolata, saját régi, felkavaró emlékei is előtörnek. Közeleg a megnyitó napja, Laura pedig egyre inkább úgy érzi, hogy veszélyben a családja.

Ara-para (Confessions of an American Bride)



Samantha hirdetési menedzser, aki úgy érzi, álmai végre valóra válnak, amikor a barátja, Ben megkéri a kezét. Ám az esküvő megszervezése sokkal nehezebb, mint ahogy azt valaha is elképzelte. Ami csak elromolhat el is romlik, amit csak eltervezett, rosszul sül el. Mindenkivel gondja van, a szállítókkal, a ruhatervezőkkel, a lelkészekkel, a rabbikkal, az egész családdal és rokonsággal. Helyzetét tovább nehezíti, hogy a munkahelyén megbízzák egy új reklámkampány irányításával, ami azzal jár, hogy még több munka szakad a nyakába. Az új ügyfele pedig nem más, mint Luke Wilson, a fiatalkori szerelme.

Lost in Space - Elveszve az űrben (Lost in Space)



A Föld tartalékai kimerülőben vannak. Az emberiség túlélése azon múlik, hogy az Alpha 1-et sikerül-e gyarmatosítani. Ez pedig a Hyper-kapu építésének sikeres befejezésén múlik, amit a terroristák megpróbálnak elfoglalni. A munkálatokat vezető tudós, Robinson (William Hurt) a családjával hosszú űrútra indul, hogy az Alpha 1 közelében részt vegyen a csillagkapu megépítésében. Csakhogy a terroristák szabotálják a küldetést, megpróbálják elpusztítani a Robinson családot. Ez nem sikerül, de az űrhajó eltéved az űrben.

Anyád lehetnék (I Could never be Your Woman)



Rosie 40 éves egyedülálló anya Los Angelesben. Az élete nem egészen úgy alakult, ahogy tervezte. A tévéműsor amelynek a producere, komoly bajba kerül; a szexista főnöke meg akarja szüntetni Rosie asszistense pedig folyton szabotál. Odahaza sem mennek sokkal jobban a dolgok. A volt férjnek gyereke lesz egy fiatalabb nőtől, miközben a Rosie-val közös lányuk, Izzie a serdülőkorba lép, és a Barbie babák után egy Dylan nevű iskolatárs köti le minden figyelmét. Egy szép napon tehetséges ifjú színész, Adam Perl tűnik fel a szereplőválogatáson - és Rosie-nak nagyon bejön. A srác megkörnyékezi a csinos producernőt, aki azonban kizártnak tart egy kapcsolatot ilyen korkülönbséggel. Hiába tiltakozik Rosie, az ostrom sikeres, sőt még Izzie is megkedveli a fiút. Lehet, hogy szerencsés fordulatot vesz Rosie élete?

A lúzer (The Wrong Guy)



Nelson Hibbert olyan ember, aki ha megérkezik a munkahelyére, akkor a kollégái menekülnek előle. Persze nem félelemből, hanem mert egy komplett idióta. Hibbert igazi senkiházi talpnyaló, aki azért randizik a főnök lányával, hogy ő lehessen a cég következő igazgatója. Amikor ez nem teljesül, hisztérikus rohamot, majd sírógörcsöt kap - munkatársai legnagyobb örömére. Végül mégis összeszedi magát, beront a főnökhöz, hogy beolvasson neki, de már későn: egy profi bérgyilkos megelőzte. Hibbert persze nyakig véresen távozik a helyszínről, és úgy érzi, mindenki őt üldözi, ezért menekülni kezd. Szökés közben azonban a szerelem is rátalál egy kedves, narkolepsziás lány személyében. Hibbertnek így meg kell próbálnia tisztáznia magát, ami katasztrofális eseményekhez vezet.

Charlie Banks: Az élet iskolája (The Education of Charlie Banks)



Charlie és a legjobb barátja, Danny New York egyik rossz hírű negyedében nőttek fel. Csodálattal néztek fel a nagymenő Mickre, ugyanakkor féltek is tőle az erőszakos természete miatt. Egy verekedés során Mick majdnem két tinédzser halálát okozta. Charlie szemtanúja volt az esetnek, és elmondta a rendőrségen, mit látott. Később azonban megtagadta, hogy tanúskodjon a bíróságon, mert félt Mick bosszújától. Évekkel később Charlie és Danny egyetemen tanul tovább, amikor váratlanul felbukkan Mick. Egyre jobban rájuk telepszik, miközben úgy kezd viselkedni, mint Charlie.

A majmok bolygója: Lázadás (Rise of the Planet of the Apes)



Egy titkos San Franciscó-i kutatólaboratóriumban majmokon végeznek genetikai kísérleteket, melynek eredménye, hogy egyre intelligensebb állatokat hoznak létre. Egészen addig, míg az egyik - a legjobban sikerült - teremtményük, Caesar meg nem elégeli a rabságot, fel nem lázítja sorstársait és élükre állva ki nem szabadul a szigorúan őrzött, a világtól elzárt intézményből. A majmok kíméletlen háborúba kezdenek elbizakodott teremtőik ellen, amit már senki nem tud megállítani.


CD1

CD2

Jófiú (The Good Son)



A megmagyarázhatatlan gonoszság előérzetéről szól a mesterien adagolt történet. Henry elbűvölő tizenkét éves kisfiú. Zárkózott és kényes titkaira, ám mindenki elfogadja ilyennek, mert jó gyereknek tartják. Amit egy felnőtt nem láthat, vagy nem akar látni, azt könnyen leleplezi egy korabéli játszótárs. Henry unokatestvére, a csupa szív és nyitott Mark hozzájuk költözik, miután édesanyja meghal. Mark megsejti a titkok mögött lappangó gonoszságot, miközben elvesztett édesanyja hiányát újdonsült pótmamája odaadó szeretettel enyhíti. A kettős anyaszerepben tündöklő asszony Markban tudat alatt egyik korán elhunyt gyermekét látja. Mark érzi a házon belüli feszültséget, de senki sem hisz neki.

Jó reggelt, Vietnam! (Good Morning, Vietnam)



Jó reggelt, Vietnam! - ezzel a harsány kiáltással indítja a rádióműsort nap, mint nap Adrian Cronauer (Robin Williams), és a szlogen szállóigévé vált. Mivel Cronauert azért vezényeltek ide, hogy javítsa a katonák hangulatát, nem tétovázik, azon nyomban változtat a rádió műsorán. Felhagy a propagandahírekkel, no meg az ósdi slágerlistákkal. Új rockműsora azonnal népszerű lesz a hallgatóság, a katonák körében. Persze nem mindenki lelkesedik a változásért. A katonai vezetőséget kifejezetten aggodalommal töltik el a műsorvezető felelőtlen kijelentései a háború értelmetlenségéről. Cronauer azzal védekezik, hogy számára a háború nem valóság, hanem puszta nyersanyag. Ám történik vele valami. Megismerkedik egy vietnami lánnyal.

Jéghercegnő (Ice Princess)



Nagy jövő előtt áll a tizenhét éves Casey. Fizikából ő az osztály legjobbja, a Harvardon tanulhatna. Tanára biztatására tanulmányt ír a nyáron, amely megnyithatja előtte az utat az egyetem felé. Ennek témájául a műkorcsolya világában érvényesülő fizikai törvényszerűségeket és összefüggéset választja. Hogy némi gyakorlati tapasztalatra is szert tegyen, beiratkozik a korcsolyasuliba. Hamarosan rájön, hogy tévedett: nem a tudomány hozza lázba, hanem a műkorcsolya, ez az ő igazi szerelme. Közeleg a nyár vége, és hamarosan döntenie kell, melyiket válassza?

Játsz/ma (The Game)



A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.

Jurassic Park 3.(Jurassic Park III)



Dr. Alan Grant kiheverte a Jurassic Parkban történteket, és újult lendülettel kutatja a raptorok intelligenciájával kapcsolatos új elméletének helyességét. Így aztán nem tud ellenállni a kísértésnek, amikor egy jómódú kalandor busás támogatást ígér kutatásaihoz - amennyiben Grant elkíséri őket egy repülős körútra a Sorna szigetre, mely az In-Gen genetikus tenyésztelepe volt, és ahol a második részben szörnyű dolgok történtek.
Csakhogy amikor kiderül, hogy a kalandor és neje nem csupán felülről akarják megcsodálni a szigetet, hanem le is akarnak szállni, az események hirtelen tragikus fordulatot vesznek. A hét túlélő harcolni kezd az életben maradásért, és hamarosan az is kiderül, mi volt az igazi oka annak, hogy Grantot a szigetre csábították.

Jurassic Park 2. - Az elveszett világ (The Lost Word: Jurassic Park)



Aki azt hitte, hogy a milliomos John Hammond őslényparkjának pusztulásával véget ért a hihetetlen rémálom, az nagyot tévedett. Az első kaland egyik túlélője, a káosz-elmélet megszállottja, Ian Malcolm elhűlve értesül Hammond-tól, hogy létezik egy második sziget is. Hammond arra kéri a férfit, hogy utazzon a szigetre és tanulmányozza az új élet kezdetét. A férfi természetesen hallani sem akar a dologról, mégis útra kel, amikor megtudja, hogy a barátnője, Sarah Harding paleontológus már a második bázison van. A szigeten a dínókon és a barátnőjén kívül azonban másokkal is találkozik. Egy filmes stábbal és egy fanatikus vadásszal, akinek már csak néhány őslény-trófea hiányzik a gyűjteményéből. Ian mindent megtesz, hogy megmentse a barátnőjét és megakadályozza, hogy a dínók elhagyják a szigetet.

CD1

CD2

Jurassic Park



John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.

CD1

CD2

Juno (Juno)



Juno egy csinos, okos tinilány, akinek váratlanul mégis azzal kell szembesülnie, hogy osztálytársával, Bleekerrel (Michael Cera) egy túl jól sikerült éjszakán szimpla hülyeségnél sokkal többet csináltak... Az anyai "örömök" elé néző lány barátnője, Leah segítségével nevelőszülőket keres és talál a születendő kicsinek. A tökéletes adoptálók Mark és Vanessa, a tehetős külvárosi szerelmespár, akik már alig várják, hogy a karjukban tartsák a csöppséget. Szerencsére Juno szülei mindenben a legmesszebbmenőkig támogatják bajba esett lányukat - erre pedig szükség is lesz, hiszen a nem egyszerű szituba kerülő tini kemény döntések előtt áll a felnőtté váláshoz vezető úton. Végül azért minden megoldódik, és az édesbús mozi stáblistájáig Juno arra is rájön, hová tartozik.

Jumanji



A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

Jonah Hex



Jonah Hex egy vadnyugati fejvadász, korábban konföderációs katona, akinek arca egyik felét borzalmas égési seb torzítja el. A DC Comics egyik figurája, aki nem szuperhős, hiszen csak coltokkal harcol, ráadásul ő egy antihős: goromba, cinikus természete hasonló Clint Eastwood vadnyugati alakjaihoz.

Jelek (Signs)



Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.

Jay és Néma Bob visszavág (Jay and Silent Bob Strike Back)



Réges-régen, sőt, messze-messze, egy távoli vegyesbolt és videótéka előtt, naphosszat a járdán henyélt két alak, Bob, a hallgatag, és Jay, a balga tag. Már a Shop Stopban is ott anyázták a vevőket, a Shop Showban jedi Batmanként mentették meg a helyzetet, a Képtelen képregényben feltárták az élet tanítását, a Dogmában is ott szent-telenkedtek a háttérben, de most végre övék a főszerep, mert - talán utoljára - visszatértek, és nincs kegyelem, mert Jay és Néma Bob visszavág!

Isten városa (Cidade de Deus)



A cselekmény Rio de Janeiro nyomornegyedének szegények lakta utcáin zajlik. Két különböző utat bejáró fiú útját követi nyomon 15 éven át, a hatvanas évek végétől a nyolcvanas évek elejéig. Az egyikből fotós lesz, a másikból drogdíler. A film rövid történetek sorozatán keresztül mutatja be életútjukat, melyekből sokszor igen rövidre sikeredett sorsok rajzolódnak ki. Az Isten városa főszereplője nem egy személy, hanem egy hely. Az Isten városa egy hatvanas években elkezdett, szegényeknek épült lakótelep, amely a nyolcvanas évek elejére Rio de Janeiro egyik legveszélyesebb városrészévé vált.


CD1

CD2

Ismeretlen férfi (Unknown)



Dr. Martin Harrist autóbaleset éri Berlinben. Mire a kórházi ágyban magához tér, megváltozik körülötte a világ. A felesége nem ismeri fel, és egy másik férfi azt állítja, hogy ő dr. Harris.
A hatóságok nem hisznek a lábadozó férfinak, neki pedig nincs sok ideje magyarázkodni: titokzatos bérgyilkosok vadásznak rá. Amikor az életét menti és a személyazonosságát próbálja visszaszerezni, talál egy szövetségest, aki talán a leggyanúsabb, hiszen látszólag semmi oka sincs, hogy a kétségbeesett férfin segítsen.
Martin gondolkodás nélkül beleveti magát a nyomozásba, miközben saját épelméjűségét, önmagát kérdőjelezi meg. A váratlan események során a doktor egyre közelebb kerül az igazsághoz.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...