Ajánló

Ajánló

Az álmodó (Dreamer: Inspired by a True Story)


Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

Az ábécés gyilkos (The Alphabet Killer)


A megtörtént eset alapján készült thrillerben egy kislány meggyilkolása ügyében nyomozó detektívnőt az ügy felderítése közben különös, megmagyarázhatatlan hangok, érzések kerítik hatalmába, amelynek folyományaként nemcsak az ügyet, hanem vőlegényét is elveszíti. Még mielőtt elvennék tőle az esetet, a nyomozónő azt gondolja, hogy sorozatgyilkos lehet az elkövető, ám felettesei nem osztják ezt a véleményét, és eredménytelenség miatt lezárják az ügyet. Évekkel később azonban folytatódik a gyilkosságsorozat, amelynek megoldása ismét az addigra már teljesen a látomásai rabságába kerülő nyomozónőre hárul.

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai)


A polgárháborúnak vége. Az egykori hős, Nathan Algren (Tom Cruise) nem találja a helyét a békés, egyre praktikusabb országban. A vakmerőség, az önfeláldozás, a hűség - az ő katonaerényei - itt már értéktelenné váltak. Ebből az állapotból egy sok pénzzel kecsegtető ajánlat mozdítja ki. Algrennek Japánba kell utaznia, ahol a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti. Az új haderőnek a régi hagyományokat tisztelő és követő szamurájokkal kell leszámolnia. Az első csapást maga Algren vezeti. Az elkapkodott előkészületek miatt hiába a modern fegyverzet, a szamurájok diadalmaskodnak, és Algren fogságba esik. A szamurájok parancsnoka azonban nem végez az idegennel, hanem megpróbálja megismerni. Az amerikai pedig lassan megtapasztalja, hogy a szamurájok értékrendje sokkal közelebb áll hozzá.


CD1

CD2

Az utolsó motorosok (The last riders)


Johny a Slaverek nevü motoros bandához tarozik,amig egy akció fojtán megöl egy rendőrt és a barátnőét.Menekülésbe kezd,és az egyik régi ismerősénél huzza meg magát.Találkozik egy lánnyal,akivel hamarosan összeházasodnak.Eközben a rendőrség megtalálja az ujlenyomatát és elhiteti a volt bandájável,hogy ő súgta be őket…

Az utolsó mohikán (The Last of the Mohicans)


A James F. Cooper regényéből készült kalandos és egyben romantikus film még abban az időben játszódik, amikor Anglia és Franciaország egymás ellen háborúzott Amerikában. Az örökös háború megosztotta az indián törzseket, és arra kényszerítette őket, hogy állást foglaljanak valamelyik fél mellett. Sólyomszem, a mohikánok között nevelkedett sápadtarcú beleszeret egy angol tiszt lányába, Corába. A huron Maguának is szüksége van a lányra, hogy sakkba tudja tartani az angolokat. Sólyomszem (Daniel Day- Lewis), Csingacsguk, Unkasz, Alice és Cora (Madeleine Stowe) megkezdik véget nem érő menekülésüket.

Az utolsó légió (The Last Legion)


Miután a barbár hordák lecsapnak Rómára, a légiós Aurelius (Colin Firth) feladata, hogy kiszabadítsa az ifjú Romulust (Thomas Sanqster) és rejtélyes nevelőjét, Ambrosinust (Ben Kingsley), akiket a harcok során a gótok fogságába ejtettek. Nestor szenátor (John Hannah) a segítségére siet, és kiváló harcosokat ad mellé, köztük a szépséges Mirával (Aishwarya Rai), ám hamarosan kiderül, csak magában bízhat.

Az utolsó léghajlító (The Last Airbender)


Levegő, Víz, Föld, Tűz.
Négy nemzetséget köt össze a végzet, amikor a Tűznemzetség brutális háborút indít a másik három ellen. Már egy évszázad telt el, és semmi remény arra, hogy letérjenek a pusztítás útjáról. A harcok próbára teszik Aang bátorságát is, aki rájön, hogy ő az egyetlen Avatar, aki képes mind a négy elemet irányítani. Így hát összeáll Katarával, a Vízhajlítóval, és Katara bátyjával, Sokkával, hogy visszaállítsák háborútól dúlt világuk egyensúlyát.


Az utolsó ház balra (The Last House on the Left)


Aznap este, hogy megérkeznek az elhagyatott helyen fekvő tóparti házba, Marit és barátait elrabolja egy szökött rab és a bandája. Az ezt követő borzalmak után a rémült és sorsára hagyott Mari egyetlen reménye, hogy vissza tud jutni a szüleihez, Johnhoz és Emmához. Balszerencséjére azonban támadói véletlenül pont azon a helyen kérnek szállást, ahol a lány biztonságban lehetne. Amikor a családja értesül a tragédiáról, gondoskodnak arról, hogy megbánják a napot, amikor betértek balra az utolsó házba.

Az utolsó felvonás (Deadline)


Alice, a harminckét éves írónő versenyt fut az idővel, hogy határidőre befejezzen egy forgatókönyvet. Nemrég gyógyult fel a lelki összeomlásból, ezért is fontos számára a munka, különben veszélybe kerül az egész pályafutása. Távol a város zajától, egy viktoriánus házba vonul vissza dolgozni. A figyelmét azonban hamarosan különös hangok és kísértetek keltik fel. A kíváncsi Alice elkezdi felderíteni a házat és a padlásszobában rátalál az elrejtett videókazetta-gyűjteményre. Minél több nyugtalanító kazettát néz meg, annál inkább érdekli, mi történt az ott lakó házaspárral.

Az utca királyai (Street Kings)


Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar. Tom Ludlow (Keanu Reeves) nem adja fel könnyen, pedig ő aztán igazán sötéten látja a világot. Felesége elvesztése után csak a rendőri munka marad számára. Amikor azonban egy nyomozás során rájön, hogy a kollégái közé is befurakodott a korrupció, minden dühét és haragját ebben az ügyben vezeti le: pedig most a saját társai ellen kell fordulnia.

Az utazó (The Tourist)


Velence az álmok és a tenger városa. Frank (Johnny Depp) Amerikából érkezett olaszországi körútra, de nem érdeklik a látnivalók. Egy szerelmi csalódást szeretne kiheverni, és úgy látszik, ez sikerülni is fog neki: megismerkedik egy gyönyörű, különleges nővel Elise-vel (Angelina Jolie), akivel a véletlen szerencse hozza össze. A nő azonban nem az akinek mondja magát. A férfinak is megvannak a maga titkai. A páros egyik kalandból keveredik a másikba, és sosem biztosak benne, ki üldöz kit.

Az iker bajjal jár, avagy az óvóbácsik visszatérnek (Double Trouble)


A Barbarian ikrek rég elszakadtak egymástól, ami nem is csoda, hiszen egyikükből nyomozó lett, míg másikuk, Peter nappal playboy éjjelente pedig ékszertolvaj. Ám a sors összehozza őket, amikor David egy betörés során tetten éri ikertestvérét, Petert. Ekkor születik meg David főnökének, a rendőrfőnöknek a fejében az a nagyszerű ötlet, hogy az ikerpár mind a két tagját felhasználja egy nemzetközi ékszercsempész-hálózat lebuktatására.

Az igenember (Yes Man)


Mondj igent a békére! Mondj igent a biciklizésre! Mondj igent a gitároktatásra! Mondj igent a koreai nyelvtanfolyamra! Carl (Jim Carrey) soha, semmire nem mond igent. Alaptermészete a tagadás, a tiltakozás és az ellenállás. De előbb-utóbb a legmagabiztosabb embernek is rá kell jönnie, jó, néha helyeselni. És mert Carl nem szereti a félmegoldásokat, beiratkozik egy önsegítő csoportba, amelynek guruja (Terence Stamp) olyan sikeresen prédikál, hogy új híve feltétel nélkül megtér: attól kezdve minden kérdésre, felszólításra, ajánlatra és átokra gondolkodás nélkül rávágja az igent. Bár egyre több és egyre nagyobb bajba bólogatja bele magát, mégsem adja fel: mindenre igent mond.

Az ifjú farkasember (Teen Wolf)


Scott, a gimnazista kamasz-fiú, elégedetlen az életével: az iskolai kosárlabdacsapatuk folyton veszít a bajnokságon, ráadásul még reménytelenül szerelmes is a gimi üdvöskéjébe. Azonban minden egy csapásra jóra fordul, amikor "állati" átváltozáson megy keresztül.

Az ember gyermeke (Children of Men)


A Föld tartalékai teljesen kimerültek, a jövő kilátástalan, 19 éve nem született gyerek. A széthulló társadalmi rendszerek közül egyedül Nagy-Britannia élte túl a belső harcokat. A rendszer diktatórikus eszközökkel tartja fenn a hatalmat, és erőszakkal lép fel az illegális bevándorlók ellen: táborokba hurcolják és deportálják őket. Theo egykor a változás élharcosa volt, de mára kiégett, megkeseredett ember. Minden megváltozik, amikor egykori szerelme, Julian szívességet kér tőle. Egy fiatal nőt kell kijuttatnia az országból. Hamarosan kiderül, hogy Kee nem egyszerű menekült.

Az ember, aki túl keveset tudott (The Man Who Knew Too Little)


Az amerikai Wallace Ritchie (Bill Murray) - a saját születésnapja alkalmából - nemcsak saját magának, de öccsének is meglepetést akar szerezni, így fogja magát és minden előzetes bejelentés nélkül betoppan Angliában élő testvéréhez, James-hez (Peter Gallagher). A sikeres üzletember azonban épp nem ér rá csetlő-botló bátyjával foglalkozni, ezért csak hogy megszabaduljon tőle, befizeti egy színházi elődásra, amelyben az egyedüli néző - színészek segítségével - részt vehet egy teljesen valósághű krimiben. A feladat mindössze annyi, hogy egy utcai telefonfülkében válaszolni kell a játékvezető hívására, és elmenni a megadott címre. A telefon meg is szólal, de a hívás egy valódi bérgyilkos számára érkezik. Wallace mit sem sejtve elindul, hogy teljesítse a feladatot, és ezzel kezdetét veszi az őrület.

Az eltűntek háza (Toolbox Murders)


Steven és Nell, a pénzszűkében lévő fiatal pár Los Angelesben él. A lány tanárnőként dolgozik, a fiú pedig orvostanhallgató. Egy lakást bérelnek az egykor szép, mára azonban igencsak lerobbant apartmanházban. Az épületet Byron McLieb felügyeli, beosztottja az együgyű Ned, aki amolyan ezermesterként minden problémát megold. A ház lakóit különös gyilkosságsorozat tartja rettegésben, az áldozatok fiatal nők. Nell a saját szakállára nyomozni kezd, és nyugtalanító felfedezést tesz. Vajon a menedzsment, vagy természetfeletti gonosz áll a borzalmak hátterében?

Az első bevetés (Stormbreaker)


A tinédzser Alex (Alex Rider) élete egy csapásra megváltozik, amikor a nagybátyja rejtélyes körülmények között meghal. A fiú rájön, hogy bácsikája MI-6-os szuperügynök volt, ráadásul az ő egész eddigi életét is a titkosszolgálat irányította, hogy a kiképzése végén nekik dolgozzon. Alex első küldetése, hogy megfejtse, mi rejlik a Stormbreaker szuperszámítógépek mögött, amelyek rejtélyes vírussal vannak megfertőzve. A fő gyanúsított a számítógép létrehozója, Darrius Sayle (Mickey Rourke).

Az arany markában (Heist)


Joe Moore-nak gyönyörű felesége van, rengeteg pénze, és imádja a munkáját, a tolvajlást. Már a visszavonulást fontolgatja, amikor az utolsó, gondosan kitervelt rablás során becsúszik egy gikszer. Egy fiatal nő toppan be az ékszerboltba. Pincus fegyvert szegez rá, de Joe, hogy megakadályozza a lövést és azt, hogy a nő sikoltozni kezdjen, félrelöki Pincust és leveszi a maszkját. A lány elájul, de Joe megmentette az életét, viszont a figyelő kamera megörökítette a rabló arcát. A továbbiakban "rendben" lezajlik az akció, de mivel a képe ott van a videoszalagon, Joe úgy dönt, most már tényleg ideje nyugalomba vonulni. Elvégre ott van neki szép hitvese, Fran, egy gyönyörű hajó, amit ő épített, és az ékszerrablásból neki járó összegből nyugodtan elhajózhatnának egy trópusi paradicsomba. Ám még nem kapta meg a pénzt, mivel Bergman, a kétes "üzletember", aki az akciót irányította, úgy dönt, hogy addig nem osztja szét a zsákmányt, amíg végre nem hajtanak egy újabb rablást.


Az apokalipszis lovasai (The Horsemen)


Aidan Breslin, a megkeseredett nyomozó (Dennis Quiad – Nyolc tanú, Holnapután) felesége tragikus halálát követően teljesen elhidegül két fiától. Miközben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölések ügyében nyomoz, megdöbbenve tapasztalja, hogy ő maga is kapcsolatban áll a brutális gyilkosságok áldozataival – és minden jel arra utal, hogy a szálak közötti összefüggés az apokalipszis négy lovasának rejtélyében keresendő...

Az 54. hadtest (Glory)


A film az Amerikai Polgárháború egy ezredesének és önfeláldozó egységének története. A történet középpontjában álló 54. Hadtest egy Massachusetts állambeli önkéntes alakulat, melynek tagjai többségében feketék: szökött rabszolgák és északi szabad polgárok vegyesen. Parancsnokuk, Robert Gould Shaw fehér nemesi családból származik, és elhatározza, hogy bebizonyítja: a feketékből igenis jó és bátor katonákat lehet nevelni, akik nagy hasznára válnak az északi csapatoknak a polgárháborúban. Két fő segítőtársa Trip, egy szökött rabszolga, és John Rawlins, aki sírásóból lett katona. Ezek az emberek és közlegény társaik mindent hajlandók kockára tenni - még az életüket is - egy fajgyűlölő társadalomban, amelyben a XIX. század közepén még semmi garancia nincs arra, hogy helyzetük a háború után javulni fog.

Az 51-es körzet (Area 51) (Feliratos)


Az amerikai scifi-csatorna igazi sikergyanús filmmel zárja a februárt. A sajátgyártású 51 ugyanis a titokzatos Area 51 területére kalauzolja a nézõket. A történet szerint pár újságírót visznek be az amerikai közvélemény nyomásának hatására, hogy megmutassák nekik, hogy szó sincs arról, hogy földönkívüli lényeket rejtegetnének a bázison. De a tények ennek ellentmondanak és elszabadul a pokol...

Az 50 első randi (50 First Dates)


Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

Austin Powers - Aranyszerszám (Austin Powers in Goldmember)

 

Dr. Genya (Mike Myers), profikat megszégyenítő szökése után, szövetkezik Kicsi Énnel (Verne Troyer) és a komplett idióta Aranyszerszámmal, hogy elrabolják Austin apját, Nigel Powerst (Michel Caine), a kémek kémét. Teszik mindezt az időutazás aljas trükkjét felhasználva, hogy magukhoz ragadják a világ feletti hatalmat. Csakhogy Szőr Austin (Mike Myers) is visszaszáguld 1975-be stricimobilján, és összefog a kreolbőrű szépséggel, Foxxy Cleopatrával (Beyoncé Knowles), hogy megakadályozzák az akciót.

KicsiKÉM - Sir Austin Powers 2. (Austin Powers: The Spy Who Shagged Me)


 Austin Powers, mint brit titkos ügynök üldöz elmebetegeket és szed fel jobbnál jobb nőket téren és időn át. De régi ellenfele, a kissé bizarr, de annál erőteljesebb Dr. Genyó is újra feltűnik a színen. Hatalmas váltságdíjat követel, s cserében talán nem pusztítja el a Földet. Austin az egyetlen, aki megmentheti az emberiséget... Dr. Genyónak sok sikertelen próbálkozás után rá kellett döbbennie, hogy nem győzheti le Austin-t, ha csak meg nem szerzi annak "mojoját", finoman fogalmazva azt a libidó-szerű valamit, ami Austin-t legyőzhetetlen sex-szimbólummá teszi. Visszautazik hát az időben, úgy 1969 körülre, és ellopja a hibernált Austin "mojoját". Eközben Austin, egy orosz kémnő karjaiban rádöbben, hogy valami baj történt. Férfiassága felmondta a szolgálatot. Hosszas kutatások után kiderül az igazság: Dr. Genyó keze van a dologban. Nem marad hát más hátra, megkezdődik a hajsza az időben. Austin egy vadonatúj Bogárból készített időgépbe pattan, szert tesz egy csodaszép segítőtársra, és elindulnak visszaszerezni a "mojot", legyőzni Dr. Genyót és nem utolsó sorban megmenteni a világot!

Szőr Austin Powers: Őfelsége titkolt ügynöke (Austin Powers: International Man of Mystery)


 Jobb, mint Bond, nyalkább, mint Stirlicz, sármosabb, mint Arsene Lupin, dögösebb, mint Mata Hari - s hülyébb, mint Lord Sinclaire és Danny Wilde együttvéve. Hölgyeim és uraim, a világ mindennek ellenére meg van mentve, hiszen itt jön ő, a kémek kémje, az udvarias, a sima modorú, a kihívó és a szuper laza Austin Powers, a brit titkosszolgálat sajátos gondolkodású csodafegyvere, aki mindig jókor sül el! A '60-as évek nyüzsgő Londonjában menő divatfotósnak álcázza magát, de még így sem tudja lerázni az őt üldöző nők hadát. Soha egyetlen ellenfele sem tudott kicsúszni a kezei közül, és soha egyetlen nő kezei közül nem akart kicsusszanni. Küldhették akár a Közel-Keletre vagy az orosz tundrára, Austin Powers minden küldetését sikerrel teljesítette.

1967-ben legnagyobb ellenfele, Dr. Genya hibernáltatta magát és kilőtték az űrbe. Austin önként vállalta a feladatot, hogy őt is jégre tegyék és csak 30 évvel később, keltsék újra életre. De vajon a '90-es évek végén felkészültünk Austin Powersre? Az ügynök szomorúan tapasztalja, hogy vége a szabad szerelem áldásos világának, a bársonyöltöny már nem divat, sőt napszemüvege is már nagyon ciki, továbbá nem hághat meg minden csajt, aki szembejön vele. De Austin minderről nem vesz tudomást: jöhetnek a még nagyobb kalandok, kamatyok és egyéb nyalánkságok.


Arc (Powder)


Jeremy életének eddigi tizenhat évét a nagyszülei texasi házának alagsorában töltötte. A furcsa, magányos fiú albinónak született, ezért él a világtól elzárva. Rabságáról nem is szerez tudomást senki mindaddig, míg egy napon meg nem hal gondozója, és ő - életében először - közösségbe kerül. Az iskolában Donald Ripley, az egyik tanár és a pszichológus Jessie Caldwell felfedezi, hogy az új diák különös képességek birtokosa. A beilleszkedési problémák hatására lassan kirobbanni készül az addig ellenőrizhetőnek tartott energia, aminek Jeremy születésétől fogva birtokosa.

Apádra ütök (Meet the Parents)


Greg Beckur fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe, és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától - aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrneson át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greget egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Ám Greg, aki a feszült helyzetekben a száraz humorhoz folyamodik, nem talál célba Jacknél...

Apurablók (Dadnapped)



Melissa Morris apja sikeres író, aki egy tinédzser szuperkémről írt könyvekkel alapozta meg hírnevét. Amikor apját egy könyveinek fanatikus rajongóiból álló csoport elrabolja, Melissának be kell bizonyítania, hogy van olyan ügyes, okos szuperhős, mint apu regényének főhőse...

Apocalypto (Feliratos)


Jaguár Mancs törzse békében él a Közép-Amerikai dzsungelben. A férfinek gyönyörű felesége van és kisgyermeke. Egyik nap maja harcosok támadják meg a falut. Sok embert lemészárolnak, sokat rabszíjra fűznek. Köztük van Jaguár Mancs, akinek a családját még sikerült egy mély üregben elrejtenie. A maják a városukba viszik a foglyokat, hogy föláldozzák őket az isteneknek, akik elfordultak tőlük. Jaguár Mancsnak sikerül megszöknie, és sebesülten megpróbál hazajutni családjához, szerelméhez. Dühös maja harcosok csoportja veszi üldözőbe.


CD1

CD2

Apja lánya (Jersey Girl)


Ollie Trinke-nek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak minene meg van az életben, amire sokan egész életükben csak vágyakoznak. Remek karrier a showbizniszben, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel. Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin) a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie egy rutin videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Mayával (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal, s a férfi lassan azon kapja magát, hogy szerelmes az üde és vidám teremtésbe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...